Ciske de Rat

Ciske de Rat Foundation

Ciske de Rat Foundation helpt straatkinderen zoals Carlos (8) wereldwijd uit de problemen. Steun ook een project en geef straatkinderen een toekomst!

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Geef straatkinderen een toekomst

Gezondheidsproblemen, drugsgebruik, geweld, misbruik en prostitutie zijn risico’s waarmee miljoenen straatkinderen dagelijks te maken hebben.

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Voetbalproject


Het voetbalproject dat Ciske de Rat Foundation steunt, biedt sport en spel aan kinderen in Colombia die te maken hebben met armoede, verslaving, geweld en gedragsproblemen. Het richt zich vooral op voetbal, de populairste sport in Colombia.

In 2007 startte het project met een voetbalteam t/m achttien jaar en een meisjesteam. Deze kinderen hebben de straat verlaten om elke zaterdag te kunnen voetballen. Momenteel spelen er vier teams in de officiële competitie. Om ze te stimuleren moeten de kinderen voldoen aan twee voorwaarden: lessen volgen op school en goed gedrag vertonen, in het tehuis en tijdens de activiteiten. Dit levert veel positiefs op. Het schoolverzuim is verdwenen en het gedrag van de kinderen is positief veranderd. Na drie maanden krijgen ze een trainingstenue, na zes maanden voetbalschoenen en na een jaar een rugzak van de voetbalschool. Door kinderen te belonen doen ze meer hun best om iets te ontvangen. Heeft het kind het hele jaar goed zijn best gedaan en het schooljaar gehaald, is het inmiddels traditie dat het mee mag op het jaarlijkse uitje. Door dit project leren straatkinderen om een doel voor ogen te hebben. En leren ze dat, ondanks hun grote achterstand, ze ook veel kunnen bereiken. Met een beetje hulp.

Ambities Ciske de Rat Foundation

In de sloppenwijk Carambolas hebben kinderen geen mogelijkheid om in clubverband te voetballen. In deze wijk willen we voetbaltrainingen gaan organiseren. 

  • Trainer 
  • Kleding: voetbalkleding, voetbalschoenen en voetbaltassen voor 70 nieuwe voetballertjes
  • Voetbalmaterialen: o.a. ballen, hesjes, pionnen, hoedjes.
Bekijk hieronder het filmpje van het voetbalproject uit Colombia.
Colombia

het voetbalproject

Tussenstand
€ 439,00 / 18.730,00

“De kinderen zien genieten en leren is het mooiste wat er is.”Eddy, projectleider voetbalproject

“We hebben de finales bereikt met ons voetbalteam.
Ik wist niet dat ik ooit zover zou kunnen komen! ” - Juan