Ciske de Rat

Ciske de Rat Foundation

Ciske de Rat Foundation helpt straatkinderen zoals Carlos (8) wereldwijd uit de problemen. Steun ook een project en geef straatkinderen een toekomst!

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Geef straatkinderen een toekomst

Gezondheidsproblemen, drugsgebruik, geweld, misbruik en prostitutie zijn risico’s waarmee miljoenen straatkinderen dagelijks te maken hebben.

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Nieuws 01-07-2014

Op de brommer voor Ciske de Rat Foundation

Op de brommer voor Ciske de Rat Foundation
Op zaterdag 19 juli 2014 vertrekken twee vrienden op hun tweedehands brommertje vanuit Amsterdam naar Hammerfest (Noorwegen). In drie weken leggen ze ruim 3500 kilometer af, voor het avontuur en om straatschoffies wereldwijd uit de problemen te helpen. Onder de naam Team Timør halen Pieter (28) en Lucas (32) geld op voor Ciske de Rat Foundation. Pieter: ‘het doel van onze trip is om kwetsbare kinderen te helpen ontsnappen aan de gevaren van het straatleven en tegelijkertijd een te gek avontuur beleven.

1. Kan je iets vertellen over wat jullie aankomende zomer gaan doen voor Ciske de Rat Foundation?

Aankomende zomer zetten wij ons in voor de Ciske de Rat Foundation. Wij zijn Lucas Colleye (32) uit Amsterdam en Pieter Logtenberg (28) uit Nijmegen en deze zomer willen wij zoveel geld als mogelijk ophalen voor de Ciske de Rat Foundation door met de Polar Rally mee te doen. Een bijzondere rally waarin de deelnemers op een oud brommertje vanuit Amsterdam het meest noordelijke stadje van Europa proberen te bereiken. Zonder navigatie, met wat gereedschap en een tentje achterop zijn wij vastberaden deze tocht van meer dan 3500 km te voltooien. We vertrekken onder de naam Team Timør, een verwijzing naar ons oude studentenhuis in de Timorstraat in Nijmegen.

2. Waarom zet Team Timør zich in voor Ciske de Rat Foundation?

Een sponsorrally is een fantastische manier om iets zinvols te doen en tegelijkertijd een te gekke tijd te beleven. Ciske de Rat Foundation zet zich in voor mooie projecten. Bijvoorbeeld het basketbal-project in Colombia waar een kwart van de meisjes tussen de 12 en 18 jaar al moeder is.In dit project leren deze meisjes voor zichzelf opkomen en krijgen ze voorlichting over drugs, alcohol en vroegtijdig zwanger worden. Dit is één van de voorbeelden waarin de Ciske de Rat Foundation zich middels onderwijs, sport en spel wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wanneer de zadelpijn toeslaat, of wanneer we met een lege tank door de ruige natuur lopen opzoek naar een tankstation, dan weten we waarvoor we het doen.

3. Wat voor sponsoracties hebben jullie georganiseerd om zoveel mogelijk geld binnen te halen?

Er staan nog een aantal sponsoracties op de agenda, maar wat al wel heeft plaatsgevonden is het Team Timør Tafeltennistoernooi 2014 (TTT14). 15 fanatieke deelnemers hebben zich d.m.v. een donatie van 20 euro ingeschreven voor  het prestigieuze TTT14. Met namen als Supersmash Sjors, Ping Wrong Peet en The Butcher lag het niveau van het toernooi op een angstvallig hoog niveau. In deze sponsoractie zijn we ook gesteund door Cafe Het Haantje in Nijmegen dat niet alleen een zaal ter beschikking stelde, maar van iedere consumptie een leuk deel aan ons potje toevoegde. Een geslaagde middag waarna we weer een mooi bedrag aan ons sponsorbedrag konden toevoegen.

4. Waarom zouden meer mensen zich in moeten zetten voor Ciske de Rat Foundation?

Kinderen zijn al een kwetsbare groep en al helemaal als ze zijn overgeleverd aan het straatleven. Op straat leven brengt veel risico’s mee voor kinderen. Voor hun gezondheid, maar ook voor hun veiligheid, door geweld en misbruik op straat. Kinderen zijn een gemakkelijke prooi. En zijn kwetsbaar voor misbruik en intimidatie. Deze kinderen verdienen daarom zoveel mogelijk hulp bij het verbeteren van hun levenssituatie.

5. Hoe kunnen onze donateurs jullie steunen?

Geïnspireerd geraakt? Helpen kan! De Polar Rally inschrijvingen zijn op individuele basis, wij hebben besloten om als team geld in te zamelen. Het doel van de organisatie is 700 euro per persoon, maar Team Timør is van plan veel meer op te halen! Storten kan op NL26 INGB 0005 3143 76 t.n.v. Pieter Logtenberg o.v.v. Sponsorgeld Team Timør.

Wil je toch liever individueel sponsoren? Dat kan ook heel makkelijk met op de volgende pagina's:
http://www.polarrally.nl/lucas-colleye
http://www.polarrally.nl/pieter-logtenberg

6. Waar kunnen wij jullie volgen tijdens het grote avontuur?

Via onze Facebook, (www.facebook.com/teamtimor2014) waar we nu al bijna 150 volgers hebben. Door ons te ‘liken’ blijf je niet alleen op de hoogte van de voorbereidingen en de rally zelf, maar help je ons ook interessant te worden voor bedrijfssponsoring.

Social media