Ciske de Rat

Ciske de Rat Foundation

Ciske de Rat Foundation helpt straatkinderen zoals Carlos (8) wereldwijd uit de problemen. Steun ook een project en geef straatkinderen een toekomst!

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Geef straatkinderen een toekomst

Gezondheidsproblemen, drugsgebruik, geweld, misbruik en prostitutie zijn risico’s waarmee miljoenen straatkinderen dagelijks te maken hebben.

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Onze helden

Onze helden

Op 17 juli vertrok Team Timor op de brommer naar Hammerfest. Ze leggen meer dan 3500 KM af voor Ciske de Rat Foundation. Helaas voor Team Timor moeten zij vanaf vandaag al liftend verder richting de Noordkaap. Één van de brommer hield het voor gezien. Wat een helden! Wij wensen Team Timor heel veel succes met deze enorme uitdaging!

Wil je meer lezen over Team Timor? Bekijk dan hier het interview!
25-07-2014
Op de brommer voor Ciske de Rat Foundation

Op de brommer voor Ciske de Rat Foundation

Op zaterdag 19 juli 2014 vertrekken twee vrienden op hun tweedehands brommertje vanuit Amsterdam naar Hammerfest (Noorwegen). In drie weken leggen ze ruim 3500 kilometer af, voor het avontuur en om straatschoffies wereldwijd uit de problemen te helpen. Onder de naam Team Timør halen Pieter (28) en Lucas (32) geld op voor Ciske de Rat Foundation. Pieter: ‘het doel van onze trip is om kwetsbare kinderen te helpen ontsnappen aan de gevaren van het straatleven en tegelijkertijd een te gek avontuur beleven.
01-07-2014 Lees meer
Situatie Colombia

Situatie Colombia

Colombia telt momenteel ongeveer 45 miljoen inwoners verspreid over 1.138.910 km² land. Het land heeft een sterke bevolkingsgroei. De helft van de bevolking is jonger dan 20 jaar oud. Het gebied gelegen tussen de oostelijke Cordilleras en de Stille Oceaan wordt door ongeveer 98% van de bevolking bewoond.
14-04-2014 Lees meer
Geweld tegen straatkinderen

Geweld tegen straatkinderen

Doordat straatkinderen zoveel tijd op straat doorbrengen, brengt dat veel risico’s mee. Een van de risico’s is de veiligheid van de kinderen vanwege het geweld en misbruik op straat. Kinderen zijn een gemakkelijke prooi en worden vaak gezien als een bedreiging voor de samenleving.
14-04-2014 Lees meer
De gezondheid van straatkinderen

De gezondheid van straatkinderen

Straatkinderen leven het grootste deel van de dag en nacht op straat. Dit gaat ten koste van hun gezondheid. 67% van de straatkinderen heeft gezondheidsproblemen, maar kinderen vinden zelden de weg naar ziekenhuizen of gezondheidscentra. Door de levensstijl van straatkinderen worden zij blootgesteld aan allerlei ziektekiemen. Ze leven in slechte hygiënische omstandigheden. Onevenwichtige voeding of te weinig voeding, en het gebruik van drugs hebben geen positief effect op de gezondheid. Een deel van de straatkinderen gebruikt drugs. Het is een manier om te ontsnappen aan de eenzaamheid en de harde realiteit van het leven op straat.
13-04-2014 Lees meer
Social media