Ciske de Rat

Ciske de Rat Foundation

Ciske de Rat Foundation helpt straatkinderen zoals Carlos (8) wereldwijd uit de problemen. Steun ook een project en geef straatkinderen een toekomst!

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Geef straatkinderen een toekomst

Gezondheidsproblemen, drugsgebruik, geweld, misbruik en prostitutie zijn risico’s waarmee miljoenen straatkinderen dagelijks te maken hebben.

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Ciske de Rat Foundation


Ciske de Rat Foundation helpt straatschoffies uit de problemen, wereldwijd, door bij voorkeur gepassioneerde mensen uit de omgeving van de kinderen te ondersteunen in hun werk. Met onderwijs, met sport en spel, met aandacht en zorg. Want ook “zij” verdienen een kans op een normaal leven. De stichting is met recht trots op de naam “Ciske de Rat”, die een begrip is in de Nederlandse samenleving.

Leefomstandigheden van straatkinderen 

Ciske de Rat Foundation richt zich op straatkinderen wereldwijd. Straatkinderen leven in zeer schrijnende leefomstandigheden. Bijna 70% van de kinderen heeft gezondheidsproblemen door slechte hygiëne en voeding. Naar een dokter of ziekenhuis gaan ze zelden. Op straat worden zij blootgesteld aan ziektekiemen. Het voedsel is vaak te weinig of te eenzijdig. Drugs is een groot probleem. Het is een manier om te ontsnappen aan de eenzaamheid en de harde realiteit van de straat.

Op straat leven brengt veel risico’s mee voor kinderen. Voor hun gezondheid, maar ook voor hun veiligheid, door geweld en misbruik op straat. Kinderen zijn een gemakkelijke prooi. En zijn kwetsbaar voor misbruik en intimidatie. Geweld vindt vaak plaats binnen het criminele circuit. De politie is in veel gevallen corrupt en schuwen geweld tegen straatkinderen niet.

Meisjes zijn in het bijzonder kwetsbaar voor seksueel geweld. Straatmeisjes zijn regelmatig het slachtoffer van seksuele aanvallen. Zij worden vaak het slachtoffer van misbruik, fysiek en psychisch.

Projecten Ciske de Rat Foundation

Ciske de Rat Foundation steunt projecten van lokale organisaties die bekend zijn met de problemen van straatkinderen. Op dit moment financiert Ciske de Rat Foundation drie projecten in Colombia en Egypte. 

Child Friendly School - Egypte
Dit project biedt kindvriendelijk onderwijs en sociale vaardigheden om de kinderen te beschermen op straat.

Voetbalproject - Colombia
Het voetbalproject biedt sport en spel aan kinderen in Colombia die te maken hebben met armoede, verslaving, geweld en gedragsproblemen. 

Basketbalproject - Colombia
Het basketbalproject biedt meisjes gratis basketbalprogramma’s aan in de achtergestelde wijken van Medellin.

“Ciske de Rat”

Ciske de Rat, naar het beroemde boek van Piet Bakker, staat symbool voor deze grote groep kinderen. Ciske kreeg geen liefde en aandacht van zijn moeder en zij mishandelde hem zowel fysiek als geestelijk. Ciske de Rat Foundation wil niet langer toekijken hoe deze vergeten groep kinderen afglijdt.