Ciske de Rat

Ciske de Rat Foundation

Ciske de Rat Foundation helpt straatkinderen zoals Carlos (8) wereldwijd uit de problemen. Steun ook een project en geef straatkinderen een toekomst!

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Geef straatkinderen een toekomst

Gezondheidsproblemen, drugsgebruik, geweld, misbruik en prostitutie zijn risico’s waarmee miljoenen straatkinderen dagelijks te maken hebben.

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Child Friendly School


Ciske de Rat Foundation beschermt en helpt kinderen in Egypte. Het project van Face for Children in Need biedt praktische steun aan weeskinderen en straatkinderen in hun gemeenschap, ongeacht ras, cultuur en geloof. Kinderen waarnaar is omgekeken worden sterkere volwassenen.

Het project biedt kindvriendelijk onderwijs en sociale vaardigheden om de doelgroep te beschermen op straat. Over gezondheid en hiv, hygiëne, en verkeersveiligheid. “We startten in 2007 met twee vrijwilligers. Inmiddels is het team uitgegroeid naar 26 leden. We ontwikkelden binnen het project verschillende diensten voor straatkinderen, jongeren en hun families”.

Ambities Ciske de Rat Foundation

Met The Child Friendly School (CFS) brengt het project van Face for Children in Need kinderen terug in het openbare schoolsysteem. De kinderen komen binnen via de maatschappelijk werkers. Zij spreken de kinderen aan op straat. Als de maatschappelijk werker het vertrouwen heeft gekregen, krijgen de straatkinderen voedselhulp, hygiënische, educatieve en residentiële hulp. In twee jaar tijd zijn in totaal 29 kinderen terug naar school gegaan. Dat lijkt misschien niet veel. Maar elk kind dat teruggaat naar school brengt een grote verandering teweeg in zijn omgeving.

Bekijk hieronder het filmpje over de Child Friendly School uit Egypte.

Egypte

The Child Friendly School

Tussenstand
€ 129,50 / 15.625,00

“Mijn ouders keken niet naar mij om, ik leefde op straat.
Dankzij Ciske de Rat Foundation ga ik nu naar school en speel ik met vriendjes!” - Husani