Ciske de Rat

Ciske de Rat Foundation

Ciske de Rat Foundation helpt straatkinderen zoals Carlos (8) wereldwijd uit de problemen. Steun ook een project en geef straatkinderen een toekomst!

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Geef straatkinderen een toekomst

Gezondheidsproblemen, drugsgebruik, geweld, misbruik en prostitutie zijn risico’s waarmee miljoenen straatkinderen dagelijks te maken hebben.

Missie

Met onderwijs, sport en spel, met aandacht en zorg ondersteunen wij kinderen van de straat. Want ook deze kinderen verdienen een kans op een normaal leven.

Basketbalproject


In Medellin, Colombia, heeft ruim een kwart van de meisjes tussen de 12 en 18 jaar een kind. Ciske de Rat Foundation wil met dit project de leefomstandigheden verbeteren voor meisjes van 8 t/m 18 jaar. Met gratis basketbalprogramma’s in de achtergestelde wijken van Medellin. Door armoede en de machocultuur krijgen vrouwen hier weinig kansen.

Veel meisjes in de arme wijken verlaten hun school vroegtijdig en raken op jonge leeftijd al zwanger. De levendige drugshandel veroorzaakt een voortdurend onveilige situatie in de wijken, vanwege gewapende conflicten tussen drugsbendes. Dat leidt tot zo’n 1700 moorden per jaar. Wij willen dat meisjes hun school afmaken en leren wat grenzen zijn. Tienerzwangerschappen en toetreden tot lokale drugsbendes voorkomen. Tijdens de succesvolle basketbaltrainingen en wedstrijden leren de meiden opkomen voor zichzelf.

Ambities Ciske de Rat Foundation

Het project van Ciske de Rat Foundation wil naast het basketballen meer doen. Ze wil in acht wijken starten met workshops preventie, Engelse les en een talententeam. Per wijk worden met deze nieuwe projecten zo’n vijftig meisjes bereikt. 18.068 euro voor meisjes in Medellin.

  • Workshops preventie
    Deze workshops zijn bedoeld om het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de meisjes te verhogen. Meisjes krijgen voorlichting over drugs en alcohol, over vroegtijdig zwanger worden. En leren hoe ze het toetreden tot een bende kunnen voorkomen. 

  • Engelse les
    Meisjes hebben aanzienlijk meer kans op een baan als ze Engels kunnen spreken. Het doel voor eind 2014: een ruim voldoende voor minimaal 80 procent van de meisjes die les krijgen. Ook de spreek- en luistervaardigheid worden getoetst.

  • Talententeam
    Het ‘Pony Basket’ is een indrukwekkend basketbaltoernooi voor jongeren t/m dertien jaar, dat jaarlijks plaatsvindt in Medellín. Het talententeam, bedoeld om talentvolle speelsters te stimuleren, zal voor het eerst in 2015 meedoen. De kwalificatieronden vinden plaats in 2014.
Bekijk hieronder het filmpje van het basketbalproject uit Colombia.
Colombia

het basketbalproject

Tussenstand
€ 335,00 / 18.068,00

“Het werk voor het basketbalproject is echt het mooiste wat ik ooit heb gedaan, zo geweldig om te zien dat wij meisjes op het rechte pad kunnen houden.”Guido, projectleider basketbalproject

“Elke dag zijn er veel meisjes die zichzelf verliezen in drugs, bendes en prostitutie.
Dankzij het basketbalproject weten wij nu dat het ook anders kan.” - Luisa